Laat de winterprik maar snel gedaan zijn zodat we kunnen genieten van onze oldtimer(ritten)

2018-03-24


Je oldtimer staat netjes in de garage, zorgvuldig opgeborgen. Maar het begint te kriebelen, we snakken naar de eerste lentestralen, onze oldtimer wil rijden. We gaan hem opblinken maar wat met de chassis en onderdelen van je wagen? Die kunnen ook een grondige reinigingsbeurt gebruiken …  

Het kan een heuse karwei zijn maar de techniek van droogijsstralen kan hier zeker bij helpen, snel & doeltreffend, zonder schade én zonder residu. Het is de aangewezen techniek om de chassis, motorblok, motoronderdelen, onderdelen in de aandrijflijn … snel van een onderhoud te voorzien!  

Hoe verwijder je tectyl?

Tectyl is een antiroestmiddel waarmee het chassis van een auto wordt behandeld. Eigenaars van oldtimers zijn er alvast geen fan van! Waarom? Er kruipt vocht tussen het metaal en de tectyl, waardoor er toch roestvorming ontstaat. Droogijsstralen is de ideale oplossing om tectyl te verwijderen. Quatsch? Bekijk het met je eigen ogen!  

Hoe reinig je je motorblok & andere auto-onderdelen?

Veel eigenaars van oldtimers willen graag hun motorblok, motoronderdelen en onderdelen in de aandrijflijn reinigen. Het lijkt onbegonnen werk, maar droogijsstralen is ook hier de aangewezen techniek! Omdat er geen water of straalmiddel aan te pas komt, wordt vervuiling doeltreffend verwijderd — zonder schade en zonder residu.  

Op 24 februari 2018 organiseerden we een workshop droogijsstralen van oldtimers. Na een theoretische uiteenzetting, werd er een praktische demonstratie droogijsstralen op een motorblok van een Citroën Mehari oldtimer gegeven. De resultaten waren verbluffend!
Benieuwd?


Is het tijd om je oldtimer nieuw leven in te blazen?
Neem dan vrijblijvend contact op met onze oldtimerspecialist Frank!
 
Keer terug