Droogijsstralen

Een korte samenvatting

Droogijsstralen of ijsstralen is een ecologische en uiterst efficiënte reinigingstechniek. Doeltreffend en geavanceerd. De techniek droogijsstralen werkt op basis van perslucht en koolzuurgas. Het straalpistool projecteert de droogijskorrels (pellets) bij een temperatuur van
-78 °C met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak.

De korrels komen in botsing met het oppervlak en sublimeren meteen zonder vloeistof te vormen. Ze gaan dus direct over naar gasvormige toestand. Dit wordt droogijsstralen of ijsstralen genoemd.

Gaat het (straal)ijs smelten tijdens het reinigen?

Straalijs smelt niet omdat het geen ijs is gemaakt van water. Straalijs bestaat uit koolzuurgas, dat gaat sublimeren of vergassen waardoor de techniek 100% droog is!

Veilig en natuurlijk reinigen

Koolstofdioxide (CO₂) is een natuurlijk element dat 0,3% uitmaakt van de atmosfeer. Het is onschadelijk en niet te vergelijken met koolstofmonoxide (CO) dat reeds in zeer kleine volumes schadelijk is voor mens en dier.

Bij deze CO₂-pellets gaat het dus om zuivere droogijskorrels die volledig vergassen. Op deze manier kan Ecotrust uw machines reinigen op een droge manier.

Droogijsstralen is 100% droog

Bij droogijsstralen zijn geen chemische middelen, geen water of andere vloeistoffen vereist. Enkel de verwijderde vervuiling blijft over, in tegenstelling tot veel andere methodes waarbij straalmiddel en vuil zich vermengen.

Droogijsstralen is dus ideaal voor een grondige reiniging van o.a. oppervlakken die niet in contact mogen komen met water.

Voordelen van droogijsstralen

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk reinigen is één van de belangrijkste voordelen van droogijsstralen:

 • Geen (schadelijke) chemische middelen
 • Geen resten van straalmiddel in machines
 • Geen chemisch afval
 • Geen vermenging met de verwijderde contaminant
 • Weinig of geen opruimkosten

Weinig tot geen demontage- / montagekosten

Droogijsstralen door Ecotrust zorgt voor:

 • Minder oponthoud in uw bedrijf
 • Forse tijdwinst
 • Hogere productiviteit

Geen beschadiging

De techniek droogijsstralen is niet-abrasief en niet-corrosief:

 • Geen agressieve inwerking op het oppervlak
 • Geen materiaalbeschadiging
 • Langere levensduur van uw machines

Droog

Droogijsstralen is droog en milieuvriendelijk reinigen. Dus geen vocht dat uw machines kan beschadigen en geen droogtijden na reiniging.

Veilig

Ecotrust voldoet aan alle veiligheidsnormen. Droogijs is niet-geleidend: dus géén risico op elektrocutie of kortsluiting. Ons bedrijf is VCA gecertificeerd.

Totale service

Op Ecotrust kunt u altijd rekenen, geheel volgens uw vraag/uw planning, ook in vakantieperiodes.Kortom, droogijsstralen is efficiënt, milieuvriendelijk reinigen die leidt tot een effectieve besparing van tijd en geldDoor onze samenwerking met een aantal vaste partners bieden wij ook andere industriële reinigingstechnieken aan

Moet ik elektrische onderdelen afschermen om te voorkomen dat ze nat worden van of door het (straal)ijs?

Absoluut niet! Het moet ondertussen duidelijk zijn dat het droogijs/ straalijs niet smelt (maar wel vergast) en het ijs ook niet abrasief is (dus de ondergrond niet beschadigd wordt).