Chemische nijverheid

Binnen de chemische nijverheid is industriële reiniging een belangrijk punt op de agenda! Wij zijn ervan overtuigd dat droogijsstralen een ideale oplossing hiervoor is. Waarom?

  1. Droog: De naam zegt het zelf. Droogijsstralen is een droge vorm van reinigen. Er is dus geen droogtijd of geen vocht dat de machines kan aantasten.
  2. Geen afvalstroom: Bij droogijsstralen zijn geen chemische middelen, geen water of andere vloeistoffen vereist. Enkel de verwijderde vervuiling blijft over, in tegenstelling tot veel andere methodes waarbij straalmiddel en vuil zich vermengen.
  3. Zonder demontage: bij het droogreinigen van verdampers of koelunits is het niet nodig om deze elektrisch af te koppelen. De lamellen, motoren en ventilatoren kunnen gewoon zo gereinigd worden.
  4. Zonder beschadiging: er zijn een aantal delicate plaatsen in machines waar een reiniging met water niet ideaal is. Denk maar aan de binnenkant van productiemachines of elektrische omgevingen. Die plaatsen kunnen perfect (droog) gereinigd worden via droogijsstralen.
  5. Werken in EX-Zones is mogelijk.

Mag de installatie warm staan tijdens de reiniging?

Ja dat mag als het uiteraard veilig werken blijft voor onze operator. Hoe warmer de ondergrond, hoe groter het verschil in temperatuur met het koude droogijs, hoe sneller de reiniging. Enkel als bij een warme ondergrond de vervuiling elastisch (rekbaar) zou worden, dan is het beter om op een koud oppervlak te werken.

 

De meest voorkomende problemen in de chemische industrie 

1. Verwijderen van vervuiling in productie kan niet altijd met water

Probleem: Installaties staan onder spanning, op hoge temperatuur, water kan een chemische reactie veroorzaken op bepaalde chemicaliën, de vervuiling is met water niet te verwijderen, water zorgt voor een grote afvalstroom. 

Oplossing: Droogijsstralen: enkel de vervuiling blijft over, zonder extra’s. Dus geen afvalstroom meer, maar enkel een afvalpakket. Verder hoeft de klant niets te demonteren en kan er gereinigd worden tot in de kleinste details. 

2. Reinigen in EX-zones 

Probleem: Reinigen in EX-zones (locaties waar explosiegevaar is) kan niet met elke reinigingsmethode/machine.  

Oplossing: onze droogijsstraalmachine is volledig pneumatisch gestuurd en is dus ook in die zones perfect inzetbaar! Daar zijn wij uniek in. De meeste gebruiken een deels elektrisch gestuurde machine (die is meestal goedkoper) 

3. Zandstralen is geen optie 

Probleem: Men wil een vervuiling op verflaag verwijderen van een machine, maar er kan niet gezandstraald worden (omwille van rondvliegend stof) en de machine demonteren om extern te zandstralen is onmogelijk. 

Oplossing: met droogijs verwijderen wij de vervuiling, oppervlakteroest en losse verfresten. Na ontvetten is de oppervlakte schildersklaar. Wij werken samen met een vaste schilderspartner om dit in 1 pakket aan te bieden. 

In beeld gebracht

Ook interessant voor jou...

Maak kennis met de industriële alpinisten van Ecotrust

Droogijsstralen op hoogte, diepte en moeilijk bereikbare plaatsen vragen om vakkennis en veilige werkprocédés. Goed nieuws! Vanaf nu kan je hiervoor ook bij Ecotrust terecht.

Het veilig betreden van een besloten ruimte is specialistenwerk. Onze operatoren zijn hiervoor getraind. De regelgeving, preventiemaatregelen en gevaren…wij kennen de ins en outs. Vertrouw op onze expertise, neem geen risico bij werken in silo’s, cyclonen, destillatiekolommen, koelinstallaties, reactoren,…

Elke besloten ruimte is uniek. Het type, de grootte en de bijhorende uitdagingen verschillen sterk. Een goede voorbereiding is een must. Na een plaatsbezoek brengen we alles in kaart: de haalbaarheid en het kostenplaatje zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Elke opdracht is uniek, wij zoeken altijd de veiligste weg.

Overtuigd?
Contacteer ons vandaag nog voor meer info!
 


Veilig reinigen in de (petro)chemische industrie

Vervuiling is één van de grootste vijanden van elk (petro)chemisch bedrijf. Naast veiligheid biedt reinigen heel wat andere voordelen: het voorkomt een stilstand van je installatie (want tijd is geld), het garandeert de kwaliteit van je product en eventuele lekken en pannes kunnen vroegtijdig opgespoord worden. Allemaal mooi meegenomen!

Droogijsstralen is dé industriële reinigingstechniek voor de (petro)chemische industrie. We zetten alle voordelen even op een rijtje:

1.Veilig

Bij (petro)chemische bedrijven staat veiligheid altijd voorop en dus ook bij een industriële reiniging. Het is vooral opletten geblazen in EX-zones of zones met explosieve gassen, dampen en nevels. Bij abnormale omstandigheden kan er daar op zeer korte tijd explosiegevaar ontstaan. Er mag niet met om het even welke elektrisch gestuurde machines gewerkt worden. Gelukkig werken onze droogijsstraalmachines 100% pneumatisch. Bovendien leiden we onze mensen op om ten allen tijde veiligheid, gezondheid en milieu te waarborgen. Ecotrust is VCA gecertificeerd. Safety first!

2. Zonder demontage

In de (petro)chemische industrie is het gebruikelijk om een shutdown door te voeren voor een groot onderhoud. Daar geldt de regel ‘tijd is geld’, want hoe langer de machines stilgelegd worden, hoe meer geld dat kost. Bij droogijsstralen kan er gewoon ter plaatse gewerkt worden zonder de onderdelen te moeten demonteren. Hierdoor wordt veel tijd uitgespaard.

3. Bestrijd hardnekkig vuil

Ook al gaat het om een snelle reinigingsinterventie, dat gaat absoluut niet ten koste van een grondige reiniging. Het is dan ook belangrijk om kritische onderdelen, zoals motoren, ventilatoren en elektrische installaties, 100% zuiver te maken. Vervuiling kan ervoor zorgen dat motoren oververhit raken of ventilatoren uit balans raken. Bovendien kan de vervuiling geleidend zijn, waardoor er kan is op kortsluiting in je elektrische installaties. Gelukkig verwijdert droogijsstralen het meest hardnekkige vuil, doordat de droogijskorrels met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak geprojecteerd worden.

4. Zonder beschadiging

Droogijsstralen is zowel niet-abrasief als niet-corrosief. Het is namelijk van levensbelang dat machineonderdelen niet opgeruwd of vervormd raken, elektrische kabels niet beschadigd raken... 

Zie je er de voordelen ook van in of heb je nog een vraag? Geef ons dan gerust een seintje: Contacteer ons


Contacteer ons vandaag nog

Vul onderstaand formulier in en we helpen je graag op weg.