Droogijsstralen trekt Degroote Chemicals over de streep

    Degroote Chemicals kampte met een vervelend probleem. Het werd onmogelijk om alle hoekjes te reinigen waardoor het vuil zich begon op te stapelen, met contaminatie op het eindproduct tot gevolg! Volgens Jo Vinck, Technisch Directeur bij Degroote Chemicals, was de zoektocht naar een nieuwe oplossing niet evident: “We waren verknocht aan de goede, oude reinigingstechniek: schrobben met water en product. Het is zo eenvoudig! Toch voelden we ons genoodzaakt om een alternatief te zoeken, en wel snel!” 

    Degroote Chemicals heeft Ecotrust gevraagd om langs te komen en er werd meteen actie ondernomen. Het probleem werd grondig geanalyseerd en vervolgens werd er een concrete aanpak voorgesteld. Tijdens de uitvoering stond Jo zijn team versteld van de weinige voorbereiding. Om te droogijsstralen heb je namelijk enkel een droogijsstraalmachine nodig met het nodige straalijs en gedroogde, olievrije perslucht. Bovendien toont de reinigingstechniek al vanaf de eerste seconde zijn efficiëntie: “Het is mogelijk om in detail te reinigen, en dat was precies wat we nodig hadden!” Als kers op de taart wordt het gebruiksgemak doorgetrokken na de reiniging. Achteraf heb je zo goed als geen restafval, enkel de afgestraalde vervuiling blijft over! 

    “We geven toe dat we moeilijke klanten waren, maar het gemak, de efficiëntie en vooral de snelheid hebben ons over de streep getrokken! De nieuwe reinigingstechniek bood ons werkelijk een verademing”, getuigt Jo. Met andere woorden, Degroote Chemicals is meer dan tevreden: “Hun professionele aanpak getuigt van jarenlange ervaring. Vanaf nu kunnen we op beide oren slapen!”