Het belang van reinigen van elektrische installaties


  Elektriciteit is een wondermooie ontdekking, maar het heeft een gevaarlijke keerzijde. Het werken met of nabij elektriciteit brengt namelijk heel wat risico's met zich mee. Gelukkig bestaat er zoiets als droogijsstralen!

  Droogijsstralen is 100% droog, en dus ideaal voor de reiniging van een oppervlak dat niet in contact mag komen met water! Je hoort het goed: er komen geen chemische middelen, water of andere vloeistoffen aan te pas – enkel de verwijderde vervuiling blijft over. Je kan zelfs droogijsstralen onder spanning want droogijs is niet geleidend. 
   

  Brandpreventie

   

  Een kleverige, stofferige vervuiling in elektrische installaties kan overslag en oververhitting veroorzaken. Reinigen is dus belangrijk, zo voorkom je kortsluiting en/of brand.

  Een leuk weetje: mocht er toch een brand gewoed hebben, dan kan droogijsstralen ook ingezet worden bij de sanering.

   

  Bacteriedodend

   

  Tussen de elektrische kabels en in de elektriciteitskast hoopt het vuil snel op. Een ideale broeihaard van bacteriën dus! Gelukkig is droogijs door zijn lage temperatuur (-78 °C) bacteriedodend. Zelfs de listeria bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt, overleeft de koude temperaturen niet!

   

  Langere levensduur van de elektrische installatie

   

  Droogijsstralen is niet-abrasief en niet-corrosief. Dat zorgt er enerzijds voor dat contacten, kabels, printplaten … gespaard blijven van beschadiging en anderzijds dat je elektrische installatie een langere levensduur kent.

   

  Ecotrust, jouw partner!

  • We hebben meer dan 30 jaar ervaring.
  • Het droogijsstralen wordt uitgevoerd door vakbekwamen (BA4/BA5 opgeleid). Met andere woorden, we garanderen je dat de samenwerking met Ecotrust net géén vonken geeft.
  • Wij staan 24/7 paraat – ook in vakantieperiodes!
  • Wij leveren een perfect gereinigde installatie af.

   

  Neem gerust contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken! Laat het ons dan vooral weten!

   

  Keer terug