Reinigen is dagelijkse kost in de voedingsindustrie


  Wie werkt in de voedingsindustrie weet dat reinigen en desinfecteren hoog in het vaandel staan. En terecht! De voedselveiligheid is prioritair en mag onder geen beding uit het oog verloren worden. Wanneer gebruik je het best welke reinigingstechniek? Om door de bomen het bos te zien, zetten we eens alles op een rijtje … 

  Het reinigen van wanden, vloeren, productiemachines en transportbanden is iets wat op dagelijkse basis moet gebeuren. Hiervoor grijp je best terug naar de klassieke reiniging met water, schuim, hoge druk of stoom. Dergelijke methodes brengen een hoge werksnelheid met zich mee aan een lage kost. Bovendien zijn de meeste productiemachines ook voorzien om dagelijks op die manier gereinigd te worden.

  Het probleem stelt zich echter wanneer we ons in de omgeving van motoren, elektrische kabels, persluchtleidingen … bevinden. Deze delicate plaatsen zitten doorgaans afgeschermd in een kast, waardoor er water noch vocht bij kan. In zo’n gevallen maak je best gebruik van de droge en efficiënte reinigingstechniek droogijsstralen. Straalijs smelt namelijk niet, maar sublimeert of vergast, waardoor deze techniek 100% droog is!

  Daarnaast leent droogijsstralen zich ook uitstekend voor het reinigen van elektrische kasten. Hiervoor kan je je natuurlijk ook behelpen met zuivere perslucht (wat niet altijd ideaal is – je blaast het vuil in de contacten). Het is pas wanneer het vuil echt hardnekkig en  ook kleverig wordt dat we droogijsstralen inzetten om contaminatie met insecten te voorkomen. Aangezien droogijs niet-geleidend is, bestaat er géén risico op elektrocutie of kortsluiting. Wist je dat ons bedrijf VCA gecertificeerd is? 

  Het is duidelijk dat het combineren van verschillende reinigingstechnieken ervoor zorgt dat je productieomgeving spic en span is! Wil je meer weten over droogijsstralen of ben je geïnteresseerd om deze reinigingstechniek zelf in te zetten? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

  Keer terug