Waarom droogijsstralen kiezen binnen de voedingsindustrie?


  Als voedingsproducent moet je voorkomen dat de veiligheid van ons voedsel in gevaar komt. Daarmee is industriële reiniging een belangrijk punt op de agenda! Schuimreiniging is de meest voor de hand liggende keuze, maar wij zijn ervan overtuigd dat droogijsstralen een noodzakelijke aanvulling hierop is. Waarom?

  1. Zonder beschadiging: In de voedingsindustrie wordt er meestal dagelijks vochtig gereinigd via schuimreiniging. Toch zijn er een aantal delicate plaatsen in machines waar je liever water noch vocht wilt. Denk maar aan de binnenkant van productiemachines, elektrische kabels, persluchtleidingen … Die plaatsen kunnen perfect (droog) gereinigd worden via droogijsstralen.
  2. Voorkom schimmel & bacteriën: In veel gevallen hoopt het vuil zich net daar op. Door die delicate plaatsen periodiek te droogijsstralen, geef je schimmel en bacteriën geen schijn van kans!
  3. Bestrijd hardnekkig vuil: Soms is vuil gewoonweg niet weg te krijgen met water of schuim. Denk maar aan lijmresten op verpakkingslijnen, inktresten op verpakkingsmachines, bacteriën op rollend materieel … Bij droogijsstralen worden de droogijskorrels met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak geprojecteerd, waardoor zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd wordt!
  4. Zonder demontage: Een ander voordeel heeft eerder te maken met gebruiksgemak en tijdswinst. Bij het droogreinigen van verdampers of koelunits is het niet nodig om deze elektrisch af te koppelen. De lamellen, motoren en ventilatoren kunnen gewoon zo schoongemaakt worden.

   Ben je overtuigd van droogijsstralen? Of heb je nog bijkomende vragen? Wat het ook is,  neem gerust (vrijblijvend) contact met ons op!

  Keer terug