Nóg beter dan Kärcher? Laat je installaties droogijsstralen door de professionels van Ecotrust


Wil je je installaties of machines op een ecologische, efficiënte en snelle manier laten reinigen? Dan kan je kiezen voor de industriële straaltechniek van droogijsstralen. Besteed de klus uit aan Ecotrust of huur of koop een machine bij ons. In tegenstelling tot bij concurrenten als Karcher, kan je bij ons terecht voor een full service, zoals de volledige coördinatie van jouw project!

 

Wat is droogijsstralen?

Droogijsreiniging is een proces waarbij koolzuurijs of CO2-deeltjes aan een temperatuur van -78°C geprojecteerd worden op een vervuild, te reinigen oppervlak. Hierbij vergast het koolzuurijs. Resultaat? Een propere machine of installatie! Het reinigingsproces is heel ecologisch. CO2-deeltjes zijn overigens niet te vergelijken met koolstofmonoxide (CO), dat schadelijk is voor mens en dier.

 

Toepassingen

Droogijsstralen wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Sectoren als o.a. de kunststof- en rubberindustrie, de grafische nijverheid, metaalindustrie en chemische nijverheid maken er graag gebruik van. Maar ook voor de reiniging van boten, restauratie van oldtimers en het reinigen van gevels is droogijsstralen de gepaste oplossing. Bekijk snel in welke sectoren Ecotrust gespecialiseerd is.

 

Waarvoor kan je terecht bij Ecotrust?

In tegenstelling tot bij onze concurrent Karcher – waar je enkel droogijsmachines kan kopen – kan je bij droogijsspecialist Ecotrust terecht voor:

 • droogijsstralen (en andere straaltechnieken)
 • verhuur van droogijsstraalmachines
 • verkoop van droogijsstraalmachines

 

Besteed het droogijsstralen van je machines uit aan Ecotrust: Een extra troef tegenover Kärcher

Bij Ecotrust kan je terecht voor het huren of kopen van droogijsstraalmachines. Besteed je de klus liever uit aan onze professionals? Dat kan!

Wij bieden – naast droogijsstralen – ook andere industriële reinigingstechnieken aan. Je kan bij ons o.a. terecht voor thermische reiniging, manuele reiniging, chemische reiniging, zandstralen, glasparelstralen, ultrasone reiniging en hogedrukwaterstralen.

In tegenstelling tot bij concurrenten als Karcher, kan je bij Ecotrust terecht voor een totaalpakket. Naast het verkopen of verhuren van droogijsstraalmachines, bieden wij ook de service aan. Bovendien voeren we niet enkel de droogijsstraaltechniek uit, maar coördineren we jouw volledige project. Wij nemen alles uit handen wat betreft stellingbouw, afschermen voor de werken, (de)montagewerken, aanbrengen van waxlagen, schilderwerken en opkuis na de werken. Jij geniet van een vlekkeloos uitgevoerd project en slechts 1 aanspreekpunt in geval van vragen: Ecotrust.

 

Liever zelf aan de slag?

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ga dan zelf aan de slag met droogijsstralen. Hiervoor heb je slechts 3 zaken nodig: een droogijsstraalmachine, straalijs en gedroogde, olievrije perslucht. Wil je niet meteen een machine kopen? Dan kan je bij Ecotrust – in tegenstelling tot bij onze concurrenten als Karcher – ook een droogijsstraalmachine huren!

 • Droogijsstraalmachine: De machine werkt pneumatisch en is verrijdbaar. Ze bevat o.a. een straalslang van 5, 7, 10 of 17 meter lang. De lengte van de slang is afhankelijk van de afstand tussen de te reinigen installaties en de machine.
 • Straalijs: De machine verbruikt gemiddeld 50 kg straalijs per uur. Uiteraard is het verbruik afhankelijk van de vervuilingsgraad. Zijn de te reinigen installaties of objecten heel zwaar bevuild, reken dan op 70 kg ijs per uur. Zijn ze minder bevuild, dan heb je misschien maar 30 kg ijs per uur nodig. Ecotrust rekent op een gemiddelde van 250 à 300 kg straalijs per werkdag.
 • Gedroogde, olievrije perslucht: Je hebt minimum 4m3/min. bij 6 bar perslucht nodig, wederom afhankelijk van de vervuilingsgraad. Is er al perslucht aanwezig in je bedrijf? Dan kan je enkele meters persluchtslang kopen of huren, inclusief de nodige koppelingen. Is er geen perslucht aanwezig in je bedrijf? Dan kan je een mobiele compressor kopen of huren bij Ecotrust. Deze compressor is op mazout aangedreven en omvat tevens alle toebehoren.

In tegenstelling tot bij Karcher, waar je enkel machines kan aankopen, kan jij bij Ecotrust zowel voor het huren als kopen van een droogijsmachine terecht. Jij bepaalt! Vraag gerust raad aan onze experts.

 

Huur een droogijsmachine bij Ecotrust

Wens je zelf aan de slag te gaan en je machines industrieel te reinigen? Dan kan je een droogijsstraalmachine huren. Na de interventie van Ecotrust, kan je beslissen de werken zelf uit te voeren en een machine (met alle benodigdheden) te huren vanaf 1 werkdag. Deze keuzevrijheid heb je niet bij concurrenten als Karcher, waar je enkel droogijsstraalmachines kan kopen.

Ecotrust zorgt uiteraard ook voor de nodige opleiding en begeleiding. Daarnaast voorzien wij ook de ijsleveringen en het transport van de machine. Indien gewenst kan een mobiele compressor of mazouttank worden bijgeleverd. Zo kan jij zorgeloos aan de slag!

Interesse in het huren van een droogijsstraalmachine? Vraag dan vrijblijvend een offerte of de nodige info.

VRAAG EEN OFFERTE

 

Koop een droogijsmachine bij Ecotrust

Indien de dienstverlening uitwijst dat de aankoop van een machine verantwoord is, dan staat Ecotrust je hier met raad en daad bij. Uiteraard kan je ook de machine bij ons aankopen. Onze ervaren professionals hebben de knowhow om jou een machine te leveren, op maat van de noden van jouw bedrijf of sector. In de prijs van de machine is overigens ook opleiding en begeleiding inbegrepen.

 

Wat zijn de voordelen van droogijsstralen m.b.v. een machine?

Droogijsstralen houdt tal van voordelen in voor jouw sector.

 • Ecologisch: geen gebruik van schadelijke chemicaliën, geen chemisch afval, geen straalresten, geen vermenging met de verwijderde contaminant, weinig opruimkosten.
 • Geen schade: niet-corrosieve en niet-abrasieve techniek dus geen agressieve inwerking op de machines of het oppervlak, geen materiaalschade, langere levensduur van je machines en installaties.
 • Full service: Ecotrust is een betrouwbare partner, 7/7 beschikbaar, ook tijdens de vakantie. Wij werken helemaal volgens jouw wensen en jouw planning.
 • Veilig: Aangezien droogijs niet geleidend is, is er geen risico op kortsluiting of elektrocutie. Bovendien voldoet Ecotrust aan alle veiligheidsnormen.
 • Droge techniek: Zoals de naam al aangeeft, is droogijsstralen een droge manier van reinigen. Hierdoor komt er geen vocht aan je machines en is beschadiging dus niet mogelijk. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat er geen droogtijden zijn na reiniging.
 • Lage montagekosten: Reken op weinig tot geen (de)montagekosten. Dit vertaalt zich naar minder oponthoud, meer tijdswinst en een hogere productiviteit.

 

Ecotrust als betrouwbare partner

Ecotrust is o.a. omwille van zijn meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van industriële reiniging een partner waarop je vertrouwen kan. Wij zijn pionier in het vak en kunnen tal van referenties voorleggen in de meest uiteenlopende sectoren.

Heb je interesse in een droogijsstraalmachine maar wil je de machine niet meteen aankopen? Klop dan aan bij Ecotrust. Naast een optimale service en een doeltreffende reiniging van je machines en installaties, kan je bij ons terecht voor het huren van droogijsstraalmachines.

Doe je een beroep op de droogijsstraaltechniek van Ecotrust, dan geniet je van een droge, efficiënte, veilige én ecologische reinigingstechniek die heel wat voordelen biedt. Droogijsstralen is dé oplossing voor het droog reinigen van o.a. verdampers, drukpersen, verpakkingsmachines, kettingen, ventilatoren en elektrische kasten. Neem een kijkje op onze website en ontdek in welke sectoren we gespecialiseerd zijn.

ONTDEK HIER IN WELKE SECTOREN ECOTRUST GESPECIALISEERD IS

 

Klaar voor jouw project?

Ecotrust mocht reeds tal van projecten in goede banen leiden. Heb jij een project waarbij we kunnen helpen? Neem een kijkje tussen onze projecten en contacteer ons voor meer info of een gesprek.

Wij doen graag een voorstel op maat. In tegenstelling tot onze concurrent Karcher, bieden wij als totaalaanbieder naast droogijsstralen (als dienst) ook advies bij de huur of aankoop van een droogijsmachine.

IK ONTVANG GRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT

Keer terug