Industrieële reinigingsmachine: de voordelen voor jouw bedrijf


  Een droogijsstraalmachine is een industriële reinigingsmachine die droog en ecologisch reinigt. Er komt dus geen water te pas aan de reiniging waardoor je machines en installaties niet beschadigd kunnen raken. En ook met droogtijden dien je geen rekening te houden. Benieuwd welke andere voordelen deze industriële reinigingstechniek met zich meebrengt?

  Efficiënte en geavanceerde reinigingstechniek

  Vooraleer we overgaan tot de voordelen van droogijsstralen, leggen we kort uit wat deze techniek precies inhoudt. Ijsstralen gebeurt door middel van een industrieel reiniginsmachine op basis van perslucht en koolzuurgas.

  Tijdens de reiniging wordt er gebruik gemaakt van een straalpistool dat pellets of droogijskorrels projecteert op het te reinigen oppervlak. Dit gebeurt aan een hoge snelheid en een lage temperatuur. De pellets of korrels die in aanraking komen met het oppervlak of de ondergrond sublimeren onmiddellijk. Ze gaan met andere woorden meteen over naar een gasvormige toestand, en vormen geen vloeistof of ijs.

   

  100% droog en watervrij

  Een droogijsstraalmachine is een industriële reinigingsmachiene die werkt door middel van droogijs: een vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Je kan het principe het best vergelijken met dat van een hogedrukreiniger, maar dan zonder water. De reiniging gebeurt dus niet door middel van een waterstraal maar door koolzuurijs, met een temperatuur van -78°C. De vervuiling krimpt, het ijs vergast onmiddellijk en het vuil komt los van de machine of installatie. Zonder gebruik van water, chemicaliën of andere vloeistoffen. Ecotrust reinigt uitsluitend op een volstrekt ecologische manier. Werken met een Industrieële reinigingsmachine op basis van droogijs en dus zonder water, heeft als grote voordeel dat zelfs de binnenkant van elektriciteitskasten gereinigd kunnen worden. Ook wanneer ze onder spanning staan! Ideaal dus voor een grondige reiniging van oppervlakken die niet in contact mogen komen met water.

   

  Milieuvriendelijk

  Bij Ecotrust kan je – zoals onze naam doet vermoeden – vertrouwen op een 100% ecologische of milieuvriendelijke reiniging. Dit is ook één van de belangrijkste voordelen van droogijsstralen of reiniging met Een Industrieële reinigingsmachine op basis van droogijs.

  Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van (schadelijke) chemicaliën. Dat betekent ook dat je na de reiniging geen chemisch afval hebt of resten van straalmiddel. Het enige wat overblijft zijn de losgekomen of verwijderde vuildeeltjes.

   

  Bacteriedodend

  Dankzij de lage temperatuur van droogijs (-78°C) is het bacteriedodend. Ideaal dus voor toepassingen in voedingsbedrijven waar risico op listeria- of salmonellabesmetting heerst. Door het reinigen van machines met droogijs, kunnen we ook bacteriën en schimmels doden.

  Benieuwd hoe Ecotrust machines in voedingsbedrijven reinigt? Bekijk deze video en aanschouw het verbluffende voor- en na-effect bij een chocoladefabrikant.

  NAAR DE VIDEO

   

  Verwijdert het meest hardnekkige vuil

  In de chemische sector is het periodiek reinigen van vloeren, tanks en leidingen noodzakelijk. Zo’n oppervlakkige reiniging maakt alles schoon en netjes. Voor die dagelijkse reiniging wordt er meestal gebruik gemaakt van hogedrukreiniging. Voor bepaalde zones kan een droge techniek als droogijsstralen of reinigen met een industrieel reiniginsmachine op basis van droogijs, een meerwaarde zijn.

  Daar waar hogedrukreiniging voornamelijk oppervlakkig reinigt, bestrijdt een droogijsstraal machine hardnekkig vuil tot in de kleinste hoekjes. Op een volstrekt veilige en ecologische manier! Ook zijn sommige machines, apparaten of installaties niet schoon te krijgen met enkel water en product of schuim. Het kleverige vuil van bijvoorbeeld lijm of inkt komt niet los, of de te reinigen onderdelen bevinden zich tussen elektrische kabels.

  Een langdurige opstapeling van vuil kan ervoor zorgen dat ventilatoren uit balans geraken of motoren oververhit geraken. Ook kan vervuiling geleidend zijn en de kans op kortsluiting in je elektrische installaties verhogen. De industriële reinigingstechniek van Ecotrust houdt in dat een straalmachine droogijskorrels of pellets tegen een heel hoge snelheid projecteert tegen het te reinigen oppervlak. Hierdoor kan droogijsstralen zelfs de meest hardnekkige vuilresten efficiënt en doeltreffend bestrijden.

   

  Geen kans op beschadiging

  Wanneer je machines of installaties gereinigd moeten worden, wil je schade te allen koste vermijden. Bij een reiniging met een Industrieële reinigingsmachine met droogijs heb je geen risico op beschadiging van de ondergrond. Droogijsstralen is immers niet-corrosief en niet-abrasief. Het heeft met andere woorden geen agressieve inwerking op de ondergrond of het oppervlak van je machines of installaties. Je hoeft dus niet te vrezen voor schade aan elektrische kabels of andere delicate materialen én je geniet van een langere levensduur van je machines.

   

  Zonder demontage

  Bovendien hoef je de elektrische onderdelen van je machines op voorhand niet af te schermen om te voorkomen dat ze nat gaan worden door het (straal)ijs. Tijdens de reiniging met een Industrieële reinigingsmachine op basis van droogijs smelt het straalijs tenslotte niet maar vergast het. Er is ook weinig of geen demontage vereist om de binnen- en/of buitenkant van machines te reinigen. En dat is vooral handig in de (petro)chemische industrie. Een shutdown is een zeer geschikt moment om een industriële reiniging te laten uitvoeren. Time is money, want hoe langer de machines en installaties stilliggen, hoe meer geld dat kost. Droogijsstralen heeft als voordeel dat er ter plaatse gewerkt kan worden, zonder dat de onderdelen gedemonteerd moeten worden. En dat scheelt heel wat tijd!

  IK HEB INTERESSE IN EEN SAMENWERKING

   

  Alternatief voor zandstralen en glasparelstralen

  Soms is zandstralen of glasparelstralen geen optie voor het reinigen van je machines. Denk aan het verwijderen van een verflaag van een machine. Bij zandstralen zou er rondvliegend stof zijn en demontage van de machine om extern te zandstralen is in sommige situaties geen optie. Reinigen met een droogijsstraal machine biedt dan de perfecte oplossing: losse verfresten, vuil en oppervlakteroest wordt moeiteloos verwijderd. Na ontvetting is het oppervlak meteen schilderklaar.

   

  Perfect inzetbaar in EX-zones

  Zowel in (petro)chemische bedrijven als bij Ecotrust staat veiligheid voorop. In EX-zones of zones met explosiegevaarlijke dampen, nevels en gassen is het opletten geblazen bij een industriële reiniging. In zo’n zones kan er immers op korte tijd kans op explosie bestaan. Daarom is het in EX-zones niet mogelijk met elke reinigingsmethode of met elektrisch gestuurde machines aan de slag te gaan. De droogijsstraal machines van Ecotrust zijn volledig pneumatisch gestuurd, waardoor ze perfect inzetbaar zijn in die zones. Dit maakt Ecotrust een unieke partner inzake industriële reiniging. Daarnaast wordt er veel belang gehecht aan de veiligheid van onze medewerkers en is ons bedrijf VCA-gecertificeerd.

   

  Interesse in droogijsstralen met een Industrieële reinigingsmachine?

  Droogijsstralen is een zeer efficiënte reinigingstechniek die inzetbaar is in tal van sectoren. Ecotrust heeft een ruime ervaring in industrieel reinigen in de voedingsindustrie, de grafische nijverheid, de metaalindustrie, de chemische nijverheid, monumentenzorg, de textielnijverheid, de kunststof- en rubberindustrie. Ook oldtimerrestauratie en het reinigen van gevels en boten nemen wij graag voor onze rekening.

  Dienen de installaties of machines in jouw fabriek regelmatig professioneel gereinigd te worden? En ben je overtuigd van het principe van droogijsstralen? Dan heb je meerdere opties. Je kan een beroep doen op onze uitstekende services of je kan een droogijsstraal machine kopen of er eentje huren bij Ecotrust. Doe je een beroep op onze jarenlange expertise, dan kan je rekenen op een 24/7 service, want ook tijdens het weekend en vakantieperiodes staan onze medewerkers voor je klaar.

  Wil je gebruikmaken van de service van Ecotrust of heb je interesse om zelf aan de slag te gaan met een Industrieële reinigingsmachine? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

  CONTACTEER ONS

  Keer terug